Termelői beruházási célú eszközbeszerzés és haltáptároló épületépítése a nagyatádi intenzív telepen – MAHOP-2.2.1-2016-2017-00025

Kedvezményezett neve: V-95 Általános Vállalkozási Kft.
A projekt címe: Termelői beruházási célú eszközbeszerzés és haltáptároló épület
építése a nagyatádi intenzív telepen
A szerződött támogatás összege: 55 973 510 Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 50 %

A projekt tartalmának rövid bemutatása:

A korábbi években a Halászati Operatív Program keretében végrehajtott intenzív telepi beruházások folytatásaként a vállalkozás intenzív telepén kapacitásbővítést tervezünk megvalósítani, amely a termelésünk eredményességén javít. A megvásárlandó 6 db egyenként 25 m3-es medence, 150 m3 víztér révén számításaink szerint, több mint 15%-os termelési növekedés érhető el. A projekt keretében tervezett eszközbeszerzések:
rakodógép, válogatógép, speciális csúszda, mérőkád megvásárlásával a bevonandó kézi erő munkaerő aránya csökkenne és ez egyúttal gyorsabb rakodási és válogatási feltételeket biztosít a gazdaság számára. A válogatás meggyorsításával felszabaduló munkaerő a gazdaság más területein elvégzendő munkákat hatékonyabban tudja elvégezni, ill. az eszközök révén termelés növekedést érhetünk el. A halak gyorsabb mozgatásával csökkenthetjük azt a stressz faktort befolyásoló tényezőt ami a növekedést befolyásolja (komfort zónába való mielőbbi visszahelyezés). A telep biztonsági rendszerének felállítása, kamerarendszer kiépítése ellenőrizhetőbbé teszi a technológia pontos betartását, a piaci és növendék halak fejlődésének jobb nyomon követhetőségét. A takarmánytároló létesítésével olyan eredményes állag megóvást érhetünk el, amivel megőrizzük a haltáp beltartalmi értékét és ezáltal javítunk a takarmány hasznosítási mutatótan. A terveink szerint 1 kg halhús előállításához várhatóan 10 dkg-val csökken a takarmány együttható.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2019.04.15.
Projekt azonosító száma: MAHOP-2.2.1-2016-2017-00025